Prednosti centralnega prezračevanja


Rekuperacijske naprave z učinkovitimi prenosniki toplote

Centralno prezračevanje je zelo učinkovita rešitev, ki je predvsem namenjena novogradnjam stanovanjskih hiš. Omogoča najbolj prilagodljive načine prezračevanja in najbolj fleksibilne načine vgradnje.

Prednosti centralnih prezračevalnih naprav

Različne možnosti namestitve z različnimi odvodnimi/ dovodnimi elementi in prezračevalnimi cevmi

Najbolj primerna rešitev za stanovanjske hiše (novogradnje)

Možnost pridobitve subvencije Eko sklada


Kako naprave delujejo


Centralne prezračevalne naprave so na trgu najbolj številčno zastopane in najbolj raznolike. Te naprave prek razvoda prezračevalnih cevi odvajajo in dovajajo zrak. V naprave je vgrajen prenosnik toplote, ki omogoča prenos toplote med dovodnim in odvodnim zračnim tokom.

Poznamo več različnih tipov centralnih prezračevalnih naprav, ki se razlikujejo predvsem glede na vrsto izmenjevalnika toplote. Najpogostejše so naprave s protitočnimi prenosniki toplote z visoko učinkovitostjo vračanja toplote. Zračna tokova sta med seboj popolnoma ločena. Pri tem načinu vračanja toplote je treba zagotoviti odvod kondenzata, ki se v zimskem obdobju pojavlja na strani odvodnega zraka.

Manj znani, vendar izredno učinkoviti in v zadnjemu času čedalje bolj uveljavljeni so rotacijski prenosniki toplote. Ta prenosnik se počasi vrti, kar pomeni, da odvodni in dovodni zrak izmenično prehajata skozi prenosnik. Glavna prednost tega regenerativnega prenosnika je konstantna učinkovitost tudi pri izredno nizkih temperaturah in delno vračanje vlage iz zavrženega na sveži zrak. Odporen je tudi proti zmrzali, odvod kondenzata pa ni potreben.

Centralne prezračevalne naprave ponujajo največ prilagodljivosti glede same vgradnje, hkrati pa dosegajo najvišje stopnje učinkovitosti med navedenimi sistemi. Omogočajo napredne načine filtracije in krmiljenja in so v kar nekaj primerih edina možna rešitev. Na drugi strani pa je zaradi obsežnejšega gradbenega posega to tudi najbolj draga rešitev, ki je bolj primerna za novogradnje.

Centralno prezračevanje

Več podatkov o napravah


V našem spletnem katalogu si lahko pregledate več podatkov o napravah:

Sodelujemo s tujimi kot domačimi podjetji, ki izstopajo z znanjem, tradicijo in najnaprednejšimi tehnologijami.


Aermec

Aermec je multinacionalno podjetje s sedežem v Italiji, ki že več kot 50 let deluje na področju prezračevanja zraka. V Italiji je Aermec vodilni na trgu, saj ponuja več kot 300 izdelkov. Ti izdelki vključujejo npr. split sisteme, hladilne agregate in toplotne črpalke.

Oglejte si izdelke proizvajalca Aermec v spletnem katalogu

> www.aermec.com


Soler & Palau

S&P  sta leta 1951 v Španiji ustanovila dva strojnika Eduard Soler in Josep Palau. Proizvajajo veliko izdelkov, od različnih vrst ventilatorjev do zračnih zaves, klimatskih naprav, grelnikov zraka itd. Njihovo delovanje temelji na kakovosti, pridobili so namreč certifikata ISO 9001 in ISO 45001, ter na spoštovanju okolja. Je edino podjetje na tem področju, ki ima certifikat ISO 45001, ki zadeva varovanje okolja. Spodbuja tudi inovativnost in je do danes registriralo 80 patentov, več kot 20 industrijskih modelov in več kot 120 delovnih modelov.

Oglejte si izdelke proizvajalca Soler & Palau v spletnem katalogu

www.solerpalau.com


Salda

Salda UAB je proizvajalec prezračevalne opreme z več kot 21 let izkušenj na tem področju. Podjetje proizvaja veliko izdelkov za prezračevalne sisteme. Trenutno zaposluje 250 ljudi in deluje v več kot 30 državah.Salda ponuja izdelke za velike industrijske objekte, pisarne, hotele in za stanovanjske objekte.

Oglejte si izdelke proizvajalca Salda v spletnem katalogu

www.salda.lt


Östberg

Ostberg je vodilni globalni proizvajalec kanalskih ventilatorjev, rekuperatorjev toplote in rotacijskih regeneratorjev. Deluje v več kot 75 državah, kot so Švedska, Finska, Norveška, Nemčija, Kanada, Indija in Kitajska. Za učinkovito prezračevanje in varčevanje z energijo ponujajo prezračevalno napravo Heru, ki povrne do 86% odpadne toplote.

Oglejte si izdelke proizvajalca Östberg v spletnem katalogu

www.ostberg.com


Napredne rešitve za stanovanja in hiše

Prenesete si lahko različne rešitve za prezračevanje stanovanjskih hiš in stanovanj. Rešitve so združene glede na to, ali gre za sanacijo obstoječega objekta, ali pa za novogradnjo – ki omogoča bolj fleksibilne načine namestitve.

Vpišite podatke in prenesite brošuro za stanovanjske hiše

    [mc4wp_checkbox]