Prednosti lokalnega prezračevanja


Lokalne prezračevalne naprave z izmenjevalnikom toplote

Se enostavno vgradijo v zid, ne zahtevajo obsežnejših gradbenih del, ter učinkovito rešijo problem prezračevanja. Izmenično dovajajo in odvajajo zrak ter so s svojim izgledom in delovanjem skoraj popolnoma neopazne. Naprave stalno delujejo na najmanjši stopnji delovanja, razen kadar se poveča vlaga oz. se moč ročno poveča.

Prednosti lokalnih prezračevalnih naprav

Napredne možnosti dušenja zvoka, filtracije zraka in regulacije - delovanje tudi v neparnem številu

Na voljo je več estetsko oblikovanih zunanjih in notranjih elementov. Zunanji element se lahko tudi povsem skrije v okenski okvir

Možnost pridobitve subvencije Eko Sklada, ki povrne od 20% stroškov investicije

Mnenje zadovoljnega uporabnika


Kako naprave delujejo


Lokalne prezračevalne enote z vračanjem toplote s pomočjo keramičnega prenosnika toplote prenašajo toploto iz iztrošenega zraka na dovajani zrak. Tukaj ločimo naprave, ki hkrati dovajajo in odvajajo zrak – lokalne prezračevalne naprave; ter pa naprave ki delujejo izmenično – decentralne prezračevalne naprave. Poimenovanje »lokalno prezračevanje« se v praksi uporablja za vse naprave, ki lokalno oziroma decentralno rešujejo problem prezračevanja v posameznemu prostoru.

Lokalne prezračevalne naprave, ki se vgradijo neposredno skozi zid ali pa v okenski okvir in so primerne predvsem za sanacije starejših stavb. Naprave, ki imajo potrebne krmilne elemente vgrajene že na sami napravi, so še posebej uporabne, saj je potrebno poskrbeti samo za napajanje. Tukaj naprave delujejo v paru, možna pa je tudi neparna postavitev. Število naprav pa je potrebno preračunati glede na velikost stanovanja in število oseb. Osnovno pravilo je, da je potrebno za 25 kvadratnih metrov namestiti eno napravo z vračanjem energije. Te naprave delujejo izmenično: 70 sekund zrak dovajajo, 70 sekund pa ga odvajajo; ki na ta način ogreje in ohladi keramični prenosnik. Tako se zrak, ki vstopa v stanovanje, segreje na primerno temperaturo. Spodaj je prerez naprave WRG Plus LAL proizvajalca Ventomaxx, ki je vgrajena v okenski okvir in ima keramični prenosnik toplote.

Prednosti so predvsem v tem, da imamo v stanovanju svež zrak pri visoki stopnji vračanja energije ter posledično udobja, hkrati pa so potrebni samo manjši gradbeni posegi. Ker ni potrebno namestiti sistemov distribucije zraka se prihrani tudi bivalni prostor, naprave pa so majhne in kompaktne. Skrijejo se lahko tudi v okenski okvir in so na zunanji in notranji strani praktično neopazne. Cenovno so tudi bolj ugodne kot centralne naprave, izognemo pa se tudi čiščenju prezračevalnih cevi.

Smo pa pri namestitvi teh naprav omejeni s tlorisom prostora in postavitvijo pohištva. Neustrezna postavitev naprav lahko poslabša učinkovitost prezračevanja, hkrati pa lahko smrad iz kopalnice in kuhinje pri neustrezni postavitvi prehaja v druge prostore. Posamezna naprava ima tudi omejeno raven pretoka zraka, in je manj primerna za določene tipe prostorov, kjer je v določenem trenutku izredno veliko ljudi.

Spodaj je prikazan primer kako je rešena dvoetažna stanovanjska hiša. Tukaj je bila dosežena optimalna izmenjava zraka glede na tloris, hkrati pa smo se izognili prehodu onesnaženega zraka iz kuhinje in kopalnice v druge prostore. Ker so naprave V-WRG Rondo Plus proizvajalca Ventomaxx izredno tihe, pa so tudi izjemno primerne za namestitev v spalnico.

Lokalno prezračevanje

Več podatkov o napravah


V našem spletnem katalogu si lahko pregledate več podatkov o napravah:

Sodelujemo s tujimi kot domačimi podjetji, ki izstopajo z znanjem, tradicijo in najnaprednejšimi tehnologijami.


Ventomaxx

Ventomaxx je družinsko podjetje, ki ima z decentraliziranimi prezračevalnimi sistemi že več kot 20 letne izkušnje. Ko je bilo to področje še v povojih, se je Ventomaxx že ukvarjal s svetovanjem, načrtovanjem in razvojem teh sistemov. Poudarek je bil vedno na sistemih, ki zahtevajo visoko energetsko učinkovitost ob isto časno visokih zahtevah glede generiranja in izolativnosti hrupa prezračevalnih sistemov za stanovanja, poslovne in druge bivalne prostore. Proizvodi imajo poročila in potrdila neodvisnih institucij, kar zagotavlja njihovo zanesljivo in enostavno načrtovanje, vgradnjo in uporabo. Veliko izvedenih objektov daje sigurnost arhitektom, inženirjem, gradbenim akustikom, gradbincem in inštalaterjem, da bodo vgrajeni proizvodi Ventomaxx resnično zagotavljali načrtovane parametre.

  • Decentralizirano prezračevanje
  • Vračanje toplote
  • Visoka stopnja zvočne izolacije
  • Eleganten izgled
  • Enostavna in učinkovita uporaba

Preglejte izdelke proizvajalca Ventomaxx v spletnem katalogu

www.ventomaxx-international.com


Tipske ponudbe za stanovanja in hiše

Prenesete si lahko različne rešitve za prezračevanje stanovanjskih hiš in stanovanj. Rešitve so združene glede na velikost stanovanja in glede na to, ali gre za sanacijo ali pa za novogradnjo. Dokument s tipskimi ponudbami si lahko prenesete z vpisom podatkom na desni.

Vpišite podatke in poslali bomo mail s tipskimi ponudbami za stanovanjske hiše