Prednosti pasivnega prezračevanja


Pasivne prezračevalne naprave brez izmenjevalnika toplote

Prezračevanje s pomočjo pasivnih elementov je cenovno najbolj ugodna rešitev, ki zadovoljivo reši problem zadostnega prezračevanja. Zaradi napredne filtracije in dušenja zvoka pa je dosežena tudi visoka stopnja udobja.

Prednosti pasivnih prezračevalnih naprav

Nima elektronskih delov in je izredno nezahteven za vzdrževanje

Na voljo je več estetsko oblikovanih zunanjih in notranjih elementov. Zunanji element se lahko tudi povsem skrije v okenski okvir

Napredne možnosti dušenja zvoka in filtracije zraka


Kako naprave delujejo


Ena od poglavitnih nalog kvalitetnih oken je dobro tesnjenje, ki praktično onemogoča stalno naravno prezračevanje. Čeprav se lahko veliko reši z odpiranjem oken, je tukaj pomislek glede energetske potratnosti in pa varnosti takega načina prezračevanja. Nekateri proizvajalci vstavljajo v okenski okvir celo prezračevalne odprtine, kar pa skorajda izniči namen kvalitetnih in dobro zatesnjenih oken. Uporablja se tudi higrosenzibilne rešetke, ki so vgrajene neposredno pod okni. Te rešetke dovajajo svež zrak v odvisnosti od relativne vlage; zrak pa se odvaja z zmogljivimi kopalniškimi ventilatorji.

Tukaj je prednost predvsem cena, hkrati pa se dokaj učinkovito reši problem slabega zraka brez večjih gradbenih del. Slabost je predvsem v temu, da ni vračanja toplote, ni inteligentnega krmiljenja prezračevanja, hkrati pa se lahko v hladnejših mesecih pojavlja problem vdora hladnega zraka. Ne prepreči se tudi vdora zvoka in pa delcev iz zraka. Tudi tukaj je potrebno omeniti, da je skupaj s to rešitvijo nesmiselno vložiti v okna boljše kvalitete s povečano zvočno izolativnostjo, ker so karakteristike zvočne izolacije odvisne od najšibkejšega člena – v temu primeru higrosenzibilne rešetke. Nadgradnja zgornjega sistema s higrosenzibilnimi rešetkami obsega sistem z napravami AirControl, ki so popolnoma skriti v okvir oken in dajejo poudarek na filtraciji zraka.

Pasivno prezračevanje

Več podatkov o napravah


V našem spletnem katalogu si lahko pregledate več podatkov o napravah:

Sodelujemo s tujimi kot domačimi podjetji, ki izstopajo z znanjem, tradicijo in najnaprednejšimi tehnologijami.


Ventomaxx

Ventomaxx je družinsko podjetje, ki ima z decentraliziranimi prezračevalnimi sistemi že več kot 20 letne izkušnje. Ko je bilo to področje še v povojih, se je Ventomaxx že ukvarjal s svetovanjem, načrtovanjem in razvojem teh sistemov. Poudarek je bil vedno na sistemih, ki zahtevajo visoko energetsko učinkovitost ob isto časno visokih zahtevah glede generiranja in izolativnosti hrupa prezračevalnih sistemov za stanovanja, poslovne in druge bivalne prostore. Proizvodi imajo poročila in potrdila neodvisnih institucij, kar zagotavlja njihovo zanesljivo in enostavno načrtovanje, vgradnjo in uporabo. Veliko izvedenih objektov daje sigurnost arhitektom, inženirjem, gradbenim akustikom, gradbincem in inštalaterjem, da bodo vgrajeni proizvodi Ventomaxx resnično zagotavljali načrtovane parametre.

  • Decentralizirano prezračevanje
  • Vračanje toplote
  • Visoka stopnja zvočne izolacije
  • Eleganten izgled
  • Enostavna in učinkovita uporaba

Preglejte izdelke proizvajalca Ventomaxx v spletnem katalogu

www.ventomaxx-international.com


Tipske ponudbe za stanovanja in hiše

Prenesete si lahko različne rešitve za prezračevanje stanovanjskih hiš in stanovanj. Rešitve so združene glede na velikost stanovanja in glede na to, ali gre za sanacijo ali pa za novogradnjo. Dokument s tipskimi ponudbami si lahko prenesete z vpisom podatkom na desni.

Vpišite podatke in poslali bomo mail s tipskimi ponudbami za stanovanjske hiše