Prednosti pasivnega prezračevanja


Pasivne prezračevalne naprave brez izmenjevalnika toplote

Prezračevanje s pomočjo pasivnih elementov je cenovno najbolj ugodna rešitev, ki zadovoljivo pomaga pri problemu nezadostnega prezračevanja. Zaradi napredne filtracije in dušenja zvoka pa je dosežena tudi visoka stopnja udobja.

Prednosti pasivnih prezračevalnih naprav

Nimajo elektronskih delov in so izredno nezahtevne za vzdrževanje

Na voljo je več estetsko oblikovanih zunanjih in notranjih elementov; zunanji element se lahko tudi povsem skrije v okenski okvir

Napredne možnosti dušenja zvoka in filtracije zraka


Kako naprave delujejo


Ena od poglavitnih nalog kakovostnih oken je dobro tesnjenje, ki praktično onemogoča stalno naravno prezračevanje. Čeprav se lahko veliko reši z odpiranjem oken, je tukaj pomislek glede energetske potratnosti in varnosti takega načina prezračevanja. Nekateri proizvajalci vstavljajo v okenski okvir celo prezračevalne odprtine, kar pa skorajda izniči namen kakovostnih in dobro zatesnjenih oken. Uporablja se tudi higrosenzibilne rešetke, ki so vgrajene neposredno pod okni. Te rešetke dovajajo svež zrak v odvisnosti od relativne vlage; zrak pa se odvaja z zmogljivimi kopalniškimi ventilatorji.

Tukaj je prednost predvsem cena, hkrati pa se dokaj učinkovito reši problem slabega zraka brez večjih gradbenih del. Slabost je predvsem v tem, da ni vračanja toplote, ni inteligentnega krmiljenja prezračevanja, hkrati pa se lahko v hladnejših mesecih pojavlja problem vdora hladnega zraka. Problem lahko ostaja tudi vdor zvoka in delcev iz zraka. Tukaj je treba omeniti, da je skupaj s to rešitvijo nesmiselno vložiti v okna boljše kakovosti s povečano zvočno izolativnostjo, ker so karakteristike zvočne izolacije odvisne od najšibkejšega člena – v tem primeru higrosenzibilne rešetke. Nadgradnja zgornjega sistema s higrosenzibilnimi rešetkami obsega sistem z napravami AirControl, ki so popolnoma skrite v okvir oken in skrbijo za filtracijo zraka.

Pasivno prezračevanje

Več podatkov o napravah


V našem spletnem katalogu si lahko ogledate več podatkov o napravah:

Sodelujemo s tujimi kot domačimi podjetji, ki izstopajo z znanjem, tradicijo in najnaprednejšimi tehnologijami.


Ventomaxx

Ventomaxx je družinsko podjetje, ki ima že več kot 20-letne izkušnje z decentraliziranimi prezračevalnimi sistemi. Ko je bilo to področje še v povojih, se je Ventomaxx že ukvarjal s svetovanjem, načrtovanjem in razvojem teh sistemov. Poudarek je bil vedno na sistemih, ki zahtevajo visoko energetsko učinkovitost ob istočasno visokih zahtevah glede generiranja in izolativnosti hrupa prezračevalnih sistemov za stanovanja, poslovne in druge bivalne prostore. Njihovi izdelki imajo poročila in potrdila neodvisnih institucij, kar zagotavlja zanesljivo in enostavno načrtovanje, vgradnjo in uporabo. Veliko izvedenih objektov zagotavlja arhitektom, inženirjem, gradbenim akustikom, gradbincem in inštalaterjem, da bodo vgrajeni proizvodi Ventomaxx resnično izpolnjevali vse zahteve načrtovanih parametrov.

  • Decentralizirano prezračevanje
  • Vračanje toplote
  • Visoka stopnja zvočne izolacije
  • Eleganten videz
  • Enostavna in učinkovita uporaba

Oglejte si izdelke proizvajalca Ventomaxx v spletnem katalogu

www.ventomaxx-international.com


Napredne rešitve za stanovanja in hiše

Prenesete si lahko različne rešitve za prezračevanje stanovanjskih hiš in stanovanj. Rešitve so združene glede na to, ali gre za sanacijo obstoječega objekta, ali pa za novogradnjo – ki omogoča bolj fleksibilne načine namestitve.

Vpišite podatke in prenesite brošuro za stanovanjske hiše

    [mc4wp_checkbox]