V profesionalnih kuhinjah je po standardu VDI2052 zahtevana 100% zamenjava zavrženega zraka s svežim zrakom. Pri tem nastajajo toplotne izgube, ki jih je treba nadomestiti.

S sistemom varčne kuhinjske nape nemškega proizvajalca SÜDLUFT z vgrajenim cevnim rekuperatorjem toplote lahko prenesemo tudi do 80% toplote zavrženega zraka na sveži vpihan zrak.

Prednosti varčne kuhinjske nape Sudluft

Vrača energijo nazaj v kuhinjo kadar je to potrebno

Cevni rekuperator nameščen tik nad izvorom toplote

Samočistilni učinek cevnega rekuperatorja, nizki stroški vzdrževanja

Nemška kakovost z dolgoletnimi izkušnjami na področju prezračevanja kuhinj

Za celoten sistem prezračevanja kuhinje je potrebno minimalno prostora


Od ideje do zagona


Sistem prezračevanja kuhinj, ki ga ponujamo, temelji na načelu, da je kuhinja čist prostor in zato »svet zase«. Prepričani smo, da je za higieno kuhinjskih prostorov potrebno kakovostno prezračevanje, ki je ločeno od sosednjih prostorov, npr. jedilnice ali hodnikov.

V kuhinji je zaradi velikih temperaturnih nihanj zelo pomembno gibanje zraka po prostoru. Prepih, ki se lahko pojavi, slabo vpliva na počutje ljudi. Da preprečimo nezadovoljstvo, zelo pazimo pri izbiri vpihovalnih elementov in njihovih lokacijah, saj pravijo: zadovoljen kuhar, zadovoljen gost!

V sodelovanju z nemškim dobaviteljem SÜDLUFT pripravimo celoten predlog prezračevanja kuhinje, skupaj z dovodno/odvodno enoto ter vsemi distributivnimi elementi, ki so potrebni za optimalno delovanje.

Kuhinjo sestavlja glavni termični blok z varčno kuhinjsko napo in klasična kuhinjska napa nad pomivalnim strojem. Iz varčne kuhinjske nape se ogreti zrak s pomočjo dodatnega kanalskega ventilatorja vodi v prostor predpriprave jedi.

Slika prikazuje celoten sistem prezračevanja. Jedilnica se prezračuje ločeno, saj smo mnenja, da se zrak iz sosednjih prostorov ne sme v celoti voditi skozi kuhinjo. V kuhinji ustvarjamo minimalen podtlak v primerjavi z jedilnico, da se vonjave ne širijo po sosednjih prostorih.


Več podatkov o napravah


Reference

Sodelujemo s tujimi kot domačimi podjetji, ki izstopajo z znanjem, tradicijo in najnaprednejšimi tehnologijami.


Südluft

Ime Südluft je že desetletja sinonim za kakovost na področju prezračevalne tehnologije v profesionalnih kuhinjah in industriji. Njihova največja skrb je varčevanje z energijo v tehnoloških procesih ter trajnostni razvoj izdelkov. Veliko število uspešno zaključenih projektov v Nemčiji in drugod po Evropi ter zadovoljstvo njihovih strank so dejstva, ki potrjujejo, da gre za podjetje, na katero se gre zanesti.

Oglejte s izdelke proizvajalca Sudluft v spletnem katalogu

www.suedluft.de


Pošlji povpraševanje

Pošljite povpraševanje in skupaj bomo našli najboljšo rešitev