V profesionalnih kuhinjah je po standardu VDI2052 zahtevana 100% zamenjava zavrženega zraka s svežim zrakom. Pri tem nastajajo toplotne izgube, ki jih je potrebno nadomestiti.

S sistemom varčne kuhinjske nape nemškega proizvajalca SÜDLUFT z vgrajenim cevnim rekuperatorjem toplote lahko prenesemo tudi do 80% toplote zavrženega zraka na sveži vpihan zrak.

Prednosti varčne kuhinjske nape Sudluft

Vrača energijo nazaj v kuhinjo kadar je to potrebno

Cevni rekuperator nameščen tik nad izvorom toplote

Samočistilni učinek cevnega rekuperatorja, nizki stroški vzdrževanja

Nemška kvaliteta z dolgoletnimi izkušnjami na področju prezračevanja kuhinj

Za celoten sistem prezračevanja kuhinje je potrebno minimalno prostora


Od ideje do zagona


Sistem prezračevanja kuhinj, ki ga nudimo, temelji na načelu, da je kuhinja čisti prostor in zato » svet zase «! Prepričani smo, da je za higieno kuhinjskih prostorov potrebno kvalitetno prezračevanje, ki je ločeno od sosednjih prostor-ov, kot sta npr. jedilnica ali hodniki.

V kuhinji je zaradi velikih temperaturnih nihanj zelo pomembno gibanje zraka po prostoru. Prepih, ki se lahko pojavi slabo vpliva na počutje zaposlenih. Da preprečimo nezadovoljstvo zaposlenih delamo velik poudarek na izbiri vpihovalnih elementov in lokacijah le teh, saj pravijo: Zadovoljen kuhar, zadovoljen gost!

V sodelovanju z nemškim dobaviteljem SÜDLUFT pripravimo celoten predlog prezračevanja kuhinje, skupaj z dovodno/odvodno enoto ter vsem distributivnimi elementi, ki so potrebni za optimalno delovanje.

Kuhinjo sestavlja glavni termični blok z varčno kuhinjsko napo in klasična kuhinjska napa nad pomivalnim strojem. Iz varčne kuhinjske nape se ogreti zrak s pomočjo dodatnega kanalskega ventilatorja vodi v prostor predpriprave jedi.

 

Slika prikazuje celoten sistem prezračevanja. Jedilnica se prezračuje ločeno, saj smo mnenja, da se zrak iz sosednjih prostorov ne sme v celoti voditi skozi kuhinjo. V kuhinji ustvarjamo minimalen podtlak v primerjavi z jedilnico, da se vonjave ne širijo po sosednjih prostorih.


Več podatkov o napravah


Reference

Sodelujemo s tujimi kot domačimi podjetji, ki izstopajo z znanjem, tradicijo in najnaprednejšimi tehnologijami.


Südluft

Ime Südluft je že desetletja sinonim za kakovost na področju prezračevalne tehnologije v profesionalnih kuhinjah in industriji. Njihova največja skrb je varčevanje z energijo v tehnoloških procesih, ter trajnostni razvoj proizvodov. Veliko število uspešno zaključenih projektov v Nemčiji in drugot po Evropi in zadovoljstvo njihovih strank so dejstva, ki potrjujejo, da gre za podjetje na katero se gre zanesti.

Preglejte izdelke proizvajalca Sonniger v spletnem katalogu

www.suedluft.de


Pošlji povpraševanje

Pošljite povpraševanje in skupaj bomo našli najboljšo možno rešitev