Sušilnik sena proizvajalca Euroclima bo pospešil sušenje in vas naredil neodvisnega od vremenskih razmer

Lahko bi že v manj kot 24 urah po košnji dali delno osušeno seno (vlažno) v sušilnik, ta pa bo, popolnoma samostojno, poskrbel za čim hitrejšo in najbolj energetsko učinkovito sušenje. Inteligentni DDC nadzor, ventilator, ki zagotavlja stabilen tlak, visoko učinkovit kompresijski hladilni sistem in močan grelnik sušijo seno, učinkovito in hitro, ob različnih vremenskih razmerah. Ob tem enota sama izbira najbolj idealen način delovanja.

Prednost sušilnikov sena

Poveča kakovost

Še vlažno seno lahko damo v sušilnik že v manj kot 24 urah in s sušenjem preprečimo izgubo kvalitete pridelka. Ob tem ni več potrebno obračanje sena na travniku, s čimer preprečimo drobljenje bilke. S sušenjem sena zelo povečamo kakovost krme, posledično pa tudi vsebnost hranilnih snovi.

Zmanjšanje stroškov

Zaradi visoke kakovosti krme, živali jedo več krme, kar pomeni, da je potrebno dodajati manj koncentrirano krmo. Ker so živali zdrave, se njihova koristna življenska doba poveča ob tem veterinarski stroški padejo. Stroški nabave sušilnika se amortizirajo že po nekaj letih.

Mlečnost

Zaradi večje kakovosti krme se proizvodnja mleka živali povečuje in ostane nespremenjena tudi pozimi. Močne in odporne živali, ki dajejo kakovostno mleko celo leto so rezultat in cilj sušilnika sena.

Neodvisno in brezskrbno

V primeru slabih vremenskih razmer ni potrebno spremeniti načrtovanega urnika košnje, saj lahko damo v sušilnik tudi vlažno seno. Ob tem pa smo lahko brez skrbi, da v senu ne bodo nastajala škodljive glive in bakterije. Sušilnik deluje samostojno in popolnoma avtomatizirano. Kmetje s tem prihranijo čas za druga pomembna opravila.

Podpora

Da bi vam pomagali pri postopku nakupa sušilnika, so na voljo subvencije, ki so odvisne od lokalne zakonodaje. To preverite na vaši lokalni kontaktni točki za kmetijske subvencije.


Delovanje


Načini delovanja

Delovanje s svežim zrakom
V poletnem času, ko je zunaj vroče in suh se za sušenje uporabi kar ta zrak. Če je temperatura prenizka ali je vlažnost previsoka se vklopi delovanje z kroženjem zraka. Naprava bo strmela k temu, da čim več časa deluje s svežim zrakom, kar je energetsko najbolj ugodno.

Delovanje s kroženjem zraka
Pri nizkih zunanjih temperaturah ali visoki relativni vlagi enota preklopi na obratovanje s kroženjem zraka in vklopi kompresorski hladilni sistem – zrak se ohladi in razvlaži v uparjalniku, v kondenzatorju pa se prej odvzeta energija dovaja nazaj v suh zrak, da se le ta segreje. Na ta način dobimo izredno energetsko učinkoviti delovanje naprave.

Regulacija

Logika sušilnika sena Euroclima je bila razvita posebej za največjo energetsko učinkovitost sistema. Senzorji temperature in vlage zajamejo trenutne pogoje – sistem sam izbere optimalno stanje delovanja. Nadzor ventilatorja poteka zvezno preko frekvenčnega pretvornika, ki temelji na razliki izmerjenih tlakov v sesalni šobi ventilatorja. Moč ventilatorja se tako lahko nastavi na poljubno vrednost (v m3/h s kontrolo zračnega pretoka ali opcijsko v Pascalih v primeru tlačne kanalske regulacije). Če želite spremeniti vrednosti, ki jih Euroclima priporoča je možna nastavitev vsake veličine posebej s priloženim lokalnim nastavljalnikom (prikazovalnikom). Če inteligentni, zgoraj opisani, način ni zaželen je možno prehod med obtočnim in svežim zrakom nastaviti ročno preko upravljalne enote. Temperatura dovodnega zraka je neodvisno nadzorovana in omejena (če je potrebno), da ne vpliva na kakovost sena z vpihovanjem preveč vročega zraka.

Dodatne lastnosti

Za spremljanje temperature na seniku je možno priključiti do 3 temperaturne senzorje. Če je temperatura na seniku preseže maksimalno nastavljeno temperaturo regulator preko kontakta sproži določeno funkcijo (npr. vklopi alarm….). To daje varnost pred pregrevanjem sena tudi v primeru, da sama naprava za sušenje ne obratuje.


Več podatkov o napravah

Sodelujemo s tujimi kot domačimi podjetji, ki izstopajo z znanjem, tradicijo in najnaprednejšimi tehnologijami.


Euroclima

Euroclima je podjetje z obširnim mednarodnim delovanjem. Euroclima proizvaja in prodaja prvorazredno prezračevalno in ventilacijsko opremo ter zaposluje okoli 170 ljudi. Že leta 1994 je podjetje pridobilo certifikat ISO 9001, hkrati pa je kot prvi proizvajalec klimatskih naprav v Italiji in Avstriji dobilo certifikat Eurovent. Učinkovitost naprav nad 90 % je za naprave Euroclima standard.

Oglejte si izdelke proizvajalca Euroclima v spletnem katalogu

> www.euroclima.com