Skoraj povsem skrite lokalne prezračevalne naprave


Napake pri gradnji in neustrezno prezračevanje so najpogostejši vzroki za nastanek vlage in plesni.

Najbolj učinkovito je med samo gradnjo premisliti, zasnovati in namestiti sistem prezračevanja objekta. Spodaj je predstavljena rešitev, ki omogoča učinkovito prezračevanje, hkrati pa je enostavna za montažo, uporabo in namestitev – je pa tudi skoraj povsem skrita v zunanji fasadi.

Potek namestitve lokalnih prezračevalnih naprav v izvedbi RS-LAL


Lokalno ali centralno prezračevanje


Lokalno prezračevanje kot alternativa centralnemu prezračevanju

Čeprav je v veliko primerih centralno prezračevanje zelo elegantna in učinkovita rešitev – hkrati pa dostikrat tudi edina rešitev, ki zagotovi zadostno količino svežega zraka, po drugi strani zahteva namestitev naprave in povezanih inštalacij za distribucijo zraka večji poseg v objekt. Težava nastane, ko zasnova prostora ne omogoča integracije centralnega prezračevalnega sistema oziroma je rešitev predraga.

Lokalno prezračevanje se je pojavilo kot rešitev za nastale probleme. Ta rešitev omogoča kontrolirano prezračevanje in dovaja svež zrak z rekuperacijo toplote, je visoko zvočno izolativno in filtrira delce iz zraka. Hkrati pa ne posega v arhitekturno zasnovo objekta, saj ne zahteva posebnih elementov za distribucijo zraka ter je pri delovanju skoraj neopazno in neslišno.

Lokalne prezračevalne naprave so enostavne za vgradnjo in vzdrževanje

Pri namestitvi prezračevalnih naprav se pogosto zanemari pomembnost vzdrževanja prezračevalnega sistema. Prezračevalne cevi se težje čisti, hkrati pa se v njih nabira prah in ostala umazanija.

Naprave SMART RONDO HRV imajo vgrajen elektrostatični filter G3 (na voljo tudi F6 ali celo PM2.5), ki omogoča enostaven dostop iz sobne strani. Ker je elektrostatičen, se ga lahko posesa, po enemu letu pa ga je priporočljivo zamenjati.

Pokrov naprave SMART RONDO HRV je snemljiv z notranje strani, izvlečeta pa se lahko tudi ventilator in izmenjevalnik. Keramični izmenjevalnik se lahko opere v pralnem stroju.

Prezračevanje, ki je skoraj povsem skrito v zidni konstrukciji

Lokalne prezračevalne naprave v izvedbi LAL pa so rešitev za problem, ko ni prostora za namestitev elementov za prezračevanje, oziroma kadar se pojavljajo zahteve, da se na zunanji fasadi ne sme pojavljati vidnih elementov za zajem ali izpust zraka. Ta ploščati kanal je potrebno namestiti preden se zaključi fasada.


Napredne rešitve za stanovanja in hiše

Prenesete si lahko različne rešitve za prezračevanje stanovanjskih hiš in stanovanj. Rešitve so združene glede na to, ali gre za sanacijo obstoječega objekta, ali pa za novogradnjo – ki omogoča bolj fleksibilne načine namestitve.

Vpišite podatke in prenesite brošuro za stanovanjske hiše

    [mc4wp_checkbox]