zasebnost

Piškotki

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob vašem prvem obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik ali na katero drugo elektronsko napravo.

Gre za informacije o uporabniku, ki se shranijo v spletni brskalnik, ki dostopa do spletnega mesta, in so nato ob ponovnem obisku iste spletne strani uporabljene v različne namene. Določeni piškotki so nujni za delovanje spletnih strani, nekateri drugi pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo spletnih strani in prikaz ponudbe v skladu s preferencami uporabnika.

Nameni posameznih piškotkov, ki jih uporablja to spletno mesto, so podrobneje opisani v razpredelnicah. Vsi piškotki, z izjemo nujnih, se, se naložijo v vaš spletni brskalnik le na podlagi vaše izrecne privolitve.

Vrste in namen piškotkov

Na našem spletnem mestu uporabljamo piškotke. Svojo odločitev o uporabi piškotkov na našem spletnem mestu lahko kadarkoli spremenite tako, da na spodnjem linku izberete Nastavitve piškotkov in nato urejate nastavitve.

Obvezni piškotki

Obvezni piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne strani in ne zbirajo nobenih osebnih podatkov. Brez teh piškotkov določene storitve, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovale pravilno, zato bodo vedno nameščeni.

Analitični piškotki

Analitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo z namenom analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.). Z njihovo pomočjo lažje razvijamo spletno stran, prilagojeno vašim potrebam, in izpopolnjujemo uporabniško izkušnjo.

Piškotki tretjih oseb

Te piškotke nastavijo zunanji partnerji (YouTube …) zaradi funkcionalnosti, ki je preko vtičnika vključena na spletno stran. Partnerska podjetja jih lahko uporabljajo za izdelavo profila vaših interesov, ta profil pa nato uporabijo za prikazovanje ustreznih oglasov na drugih spletnih mestih.

Oglaševalski piškotki

Oglaševalski piškotki nam omogočajo, da vam na podlagi vaših preferenc posredujemo prilagojene ponudbe. Seznam piškotkov na tej spletni strani:

Seznam piškotkov na tej spletni strani:

1. Obvezni piškotki

StoritevIme piškotkaDoba hranjenja v brskalnikuOpis piškotkaUpravitelj
.bossplast.comklaro1 letoTi piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.Bossplast
.bossplast.comhas_jsTrajanje sejeTi piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.Bossplast

2. Piškotki spletne analitike

StoritevIme piškotkaDoba hranjenja v brskalnikuOpis piškotkaUpravitelj
.google.com_gid1 danSpletna analitika s pomočjo programa Google Universal Analytics. Piškotek, se uporablja za grupiranje obnašanja uporabnikov za vsakega uporabnika. https://policies.google.com/Google
.google.com_ga2 letiSpletna analitika s pomočjo programa Google Universal Analytics. Piškotek, ki se uporablja za sledenje obiskovalcem. Google Analytics identificira uporabnike z edinstvenim identifikatorjem imenovanim “client id”. Ta id je skupaj z drugimi parametri shranjen v _ga piškotku.Google
.google.com_gat1 minTa piškotek se uporablja za nadzor pogostosti zahtevkov v storitvi Google Analytics za povečanje učinkovitosti omrežnih klicev.Google

3. Piškotki tretjih oseb

StoritevIme piškotkaDoba hranjenja v brskalnikuOpis piškotkaUpravitelj
.youtube.comDemographics
ACTIVITY
use_hitbox
PREF
VISITOR_INFO1_LIVE
YSC
6 mesecev
Trajanje seje
10 let
8 mesecev
6 mesecev
Trajanje seje
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.YouTube

4. Oglaševalski piškotki

StoritevIme piškotkaDoba hranjenja v brskalnikuOpis piškotkaUpravitelj
.facebook.comfrdo konca sejePiškotek podjetja Facebook, ki je namenjen zagotavljanju oglaševalskih storitev.Facebook
.hubspot.com_hssc30 minTa piškotek spremlja posamezno sejo. Pomaga pri odločitvi ali povečamo številko seje in določanju časa seje v _hstc piškotku. Spremlja domene, povečanje ogledov vsake strani na sejo in začetek posamezne seje.Hubspot, Inc.
.hubspot.com_hssrcDo konca ogledaTa piškotek ugotovi, ali je obiskovalec znova zagnal svoj brskalnik.Hubspot, Inc.
.hubspot.com_hstc13 mesecevGlavni piškotek za spremljanje obiskovalcev. Spremlja domene, identitete, čas prvega, trenutnega in zadnjega obiska ter številko posamezne seje.Hubspot, Inc.

Druge povezave

Na spletnem mestu lahko najdete povezave do drugih spletišč, ki niso pod našim upravljanjem. Za spoštovanje zasebnosti oziroma za vsebino teh spletišč ne odgovarjamo, obiskovalcem preprosto le nudimo povezave, prek katerih lahko pridejo do uporabnih informacij.

Upravljanje piškotkov