Nasvet

Obdelava zraka

Skladiščenje izdelka zahteva tehnike, ki upočasnijo procese propadanja, ki so jim neizogibno podvržena živila kot posledica časovnih vplivov in podnebnih razmer v zunanjem okolju, hkrati pa ohrani prvotni okus, teksturo, vonj, videz in hranilne lastnosti izdelka.

Tukaj nastopi sodoben hladilni sistem, ki vsekakor odigra ključno vlogo. V vseh prostorih za shranjevanje živil ali rezanega cvetja, hladilnicah ter prostorih za zorenje in staranje vina je treba vzdrževati točno določene parametre temperature in vlage, če želimo, da izdelki ohranijo optimalno težo in kakovost

bossplast vzdrževanje temperature

Poleg vzdrževanja temperature je zelo pomembno nadzorovati tudi relativno vlažnost: če so vrednosti vlažnosti prenizke, lahko to povzroči prekomerno izhlapevanje izdelka, medtem ko vrednost vlažnosti nad določeno mejo povzroči rast plesni. Za uravnavanje temperature se uporabljajo zelo natančni temperaturni senzorji z natančnostjo sproženja dogodka +/- 0,6 °C. Da bi zagotovili doseganje vrednosti relativne vlažnosti, kakršne so navedene v preglednici 1, se uporabljajo različni sistemi, vključno z vlažilnikom s paro, vlažilnikom na mokrem krovu, ki uporablja vodo iz omrežja, in vlažilnikom z razpršilom.

Z bogatimi izkušnjami na področju načrtovanja in izdelave klimatskih naprav, primernih za uporabo v živilski industriji, smo katalog izdelkov Aermec dopolnili s serijo NCD.