Nasvet

Prezračevalna naprava RCV 320

Pomen dobro prezračevanih stanovanj in domov še nikoli ni bil večji, saj v mestih živi vedno več ljudi. Na trg prihaja kompaktna prezračevalna naprava, ki v domove prinaša učinkovito in zmogljivo tehnologijo v veliko manjšem ohišju kot doslej.

Zakaj je RCV 320 drugačna od drugih prezračevalnih naprav za domačo uporabo?

Tehnologija, uporabljena v napravi podjetja DanthermRCV 320, že obstaja v različnih izdelkih, vendar pa še nikoli ni bila oblikovana na način, da bi tako kompaktna enota lahko ponudila tako vsestransko možnost za prezraževanje hiš, stanovanj in drugih bivalnih objektov. Druge enote, ki ponujajo enako stopnjo prilagodljivosti, preprosto niso tako majhne.

6 lastnosti, ki odlikujejo prezraževalne naprave RCV 320 

 

Neodvisno testiranje 

Spoštovanje določil EU direktive ErP o izdelkih, povezanih z energijo, je obvezno za proizvajalce prezraževalnih in klimatskih naprav. Dantherm enote imajo visoko učinkovitost rekuperacije toplote in vgrajen predgrelec.

Enota RCV 320 bo v kratkem vpisana v bazo podatkov Nordic Swan, ki vsebuje izdelke, primerne za okolju prijazne stavbe. To pomeni, da izpolnjuje stroge okoljske zahteve glede kemikalij, energije in uporabljenih virov. V prihodnosti bomo pridobili tudi druge certifikate in potrdila.

Passive House Institute

 

Kompaktna zasnova

Tradicionalno so bile prezračevalne naprave precej velike in ne nujno primerne za manjša stanovanja in hiše. Tipična prezraževalna naprava meri približno 1050 mm in zasede precej prostora. RCV 320 vse to postavlja na glavo.

S širino samo 600 mm, vrhunsko tehnologijo, ki je trenutno v postopku pridobitve patenta, in domiselno zasnovo je RCV 320 izjemno učinkovita in neverjetno kompaktna prezračevalna naprava za domačo uporabo, primerna za hiše, stanovanja in druge bivalne objekte.

 

48 možnosti priključitve kanalov

Za razliko od drugih izdelkov na trgu RCV 320 ponuja 48 načinov priključitve kanalov. To pomeni, da obstoječih kanalov ni treba preurejati in je napravo mogoče enostavno vgraditi. Enota ima levo in desno nastavitev, vsaka pa omogoča 24 kombinacij.

To zagotavlja popolno prilagodljivost za hitro in stroškovno učinkovito vgradnjo, tudi v zapletenih in tesnih prostorih. Dovodni kanal lahko priključite celo na dno enote, če so kanali vgrajeni v tlak.

Rešitev “plug-and-play”

RCV vsebuje vse, kar je potrebno za vgradnjo na steno, mogoče pa jo je namestiti celo v kuhinjske omarice. Vgrajena nadzorna plošča poskrbi za enostaven zagon in nastavitev, uporabo pa še dodatno nadgradi brezplačna aplikacija Dantherm Residential za iOS in Android naprave, ki jo lahko prenesete s te povezave: http://l.ead.me/batdW3.

Poleg tega lahko monterji uporabijo Danthermovo PC orodje za strokovnjake, da se prepričajo, da so nastavitve enote primerne za specifične pogoje, v katerih je naprava nameščena.

 

Inteligentna tehnologija

Naprava RCV 320 ima široko paleto standardnih in prilagodljivih funkcij.

Delovanje naprave se regulira glede na trenutno potrebo po prezračevanju, zaradi česar je poraba energija nizka, kadar je potrebna nizka stopnja prezračevanja, k čemer pripomore tudi vgrajen senzor vlažnosti. RCV 320 ima tudi samodejno funkcijo prostega hlajenja, ki poveča pretok zraka v vročih poletnih mesecih v nočnem času, da se prostori ohladijo in se ohrani prijetna temperatura.

Dodatno je na voljo poseben poletni način delovanja, pri katerem se dovodni ventilator ustavi, da lahko skozi odprto okno v prostor vstopi hladnejši zunanji zrak, kar naravno zniža temperaturo prostora, prihrani energijo ter denar. Kaminski način pa ustvari začasen notranji nadtlak za boljše odvajanje dima, kar ustreza priporočilom za prezračevanje in zrakotesnost zgradb.

 

Enostavno ravnanje in transport

Na eni paleti so pakirane 4 enote RCV, kar olajša delo na gradbiščih. Poleg hitrejše montaže se na ta način zmanjša tudi količina embalažnih materialov.

 

Zakaj smo izdelali naprave RCV 320?

V podjetju Dantherm že nekaj časa zaznavajo veliko povpraševanje po takšnem izdelku. Čeprav so na trgu že bili prisotni izdelki, ki ponujajo nekatere od funkcij naprav RCV 320, nobeden ni ponudil take kombinacije velikosti, funkcionalnosti in prilagodljivosti.

Prepoznali smo potrebo na trgu in s sodelovalnim pristopom so ustvarili edinstven in zmogljiv izdelek, pri razvoju katerega so sodelovali strokovnjaki iz oddelka raziskav in razvoja, prodaje in tehnične podpore.

Video

Če želite izvedeti več o stanovanjskih prezračevalnih napravah Dantherm ali imate vprašanja , nas kontaktirajte prek spodnjega obrazca.

Pridobite predlog rešitve za izboljšanje kvalitete zraka v prostoru

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo prisluhnili ter vam ponudili najboljšo rešitev.

    Prezračevanje potrebujem v:


    Vsota površin vseh prezračevalnih prostorov


    Dovoljene datoteke: jpg, jpeg, png, pdf

    Stopite v stik z nami

    Zaupajte nam vaše potrebe in pomagali vam bomo ustvariti kakovostno bivalno okolje.