Rešitev

Pripeljite naravo v vaš dom

Centralno prezračevanje je izredno učinkovita rešitev, prvenstveno namenjena novogradnjam, ki omogoča tudi najbolj prilagodljive načine prezračevanja in vgradnje.

Dovršeno prezračevanje

Prilagodljiva vgradnja

Napredno upravljanje

Zakaj prezračevati?

Čeprav so gradbeni materiali in stavbno pohištvo, ki so na voljo na trgu, izjemno kakovostni in trpežni, ne omogočajo več zadostne stopnje naravnega prezračevanja prostorov. Ker okna veliko bolje tesnijo in so gradbeni materiali slabo prevodni, se v stanovanju občuti slab in zatohel zrak. V najslabšemu primeru se lahko pojavita tudi vlaga in plesen.

Ponovno do kakovostnega zraka

Z našimi izkušnjami in znanjem vam bomo pomagali rešiti problem prezračevanja (menjave iztrošenega zraka s svežim) v vseh bivalnih površinah, da boste lahko ponovno uživali v svežem zraku.

Pridobite predlog rešitve za izboljšanje kvalitete zraka v prostoru

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo prisluhnili ter vam ponudili najboljšo rešitev.

  Prezračevanje potrebujem v:


  Vsota površin vseh prezračevalnih prostorov


  Dovoljene datoteke: jpg, jpeg, png, pdf

  Lokalno ali centralno prezračevanje

  Skoraj vsak, ki se danes sooča z gradnjo hiše ali obsežnejšo prenovo stanovanja, se spopada z vprašanjem: »Kateri sistem je najboljši za mojo hišo?« Ponudbe na trgu je ogromno, vsak sistem pa ima svoje prednosti in slabosti, hkrati pa ni en tip prezračevalnega sistema rešitev za vse vrste namestitev!

  Entalpijski toplotni rekuperator

  Toplotni rekuperator ohranja toploto v prostoru ali stanovanjskem objektu, da se temperatura ne zniža, ko v stavbo vstopi hladen svež zunanji zrak. Tako ni treba ločeno ogrevati zraka, kar zagotavlja maksimalno učinkovitost naprave.

  Rekuperacija toplote

  Z namestitvijo rešitve za prezračevanje stanovanjskih objektov, opremljene s funkcijo rekuperacije toplote, močno izboljšate kakovost zraka v prostoru in hkrati zmanjšate porabo energije.

  Možnost pridobitve subvencije

  Naše naprave dosegajo najvišje stopnje učinkovitosti in so zato uvrščene na seznam Ekosklada, kjer je mogoča pridobitev povrnjenih od 20% stroškov celotne investicije.

  Kaj pravijo naši uporabniki

  Vrste centralnih prezračevalnih naprav

  Poznamo več različnih tipov centralnih prezračevalnih naprav, ki se razlikujejo predvsem glede na vrsto izmenjevalnika toplote. Najpogostejše so naprave s protitočnimi prenosniki toplote z visoko učinkovitostjo vračanja toplote. Zračna tokova sta med seboj popolnoma ločena. Pri tem načinu vračanja toplote je treba zagotoviti odvod kondenzata, ki se v zimskem obdobju pojavlja na strani odvodnega zraka. Manj znani, vendar izredno učinkoviti in v zadnjemu času čedalje bolj uveljavljeni so rotacijski prenosniki toplote. Ta prenosnik se počasi vrti, kar pomeni, da odvodni in dovodni zrak izmenično prehajata skozi prenosnik. Glavna prednost tega regenerativnega prenosnika je konstantna učinkovitost tudi pri izredno nizkih temperaturah in delno vračanje vlage iz zavrženega na sveži zrak. Odporen je tudi proti zmrzali, odvod kondenzata pa ni potreben.

  Vzdrževanje

  Naprave za centralno prezračevanje ne potrebujejo posebnega vzdrževanja. Napravo pravilno vzdržujemo takrat, ko stalno deluje in s tem preprečuje nalaganje umazanije v razvodih ter filtre menjamo kot priporočeno. Podjetja, ki tržijo izključno lokalne prezračevalne sisteme, se pogosto tudi obregnejo ob čiščenje razvodov cevi po stanovanju. V praksi je to manjši problem, kot se to pogosto navaja. Vse fleksibilne cevi so antistatične in antibakterijske, razdelilne komore pa imajo revizijske odprtine, kjer lahko s specializiranimi orodji po 10-15 letih te razvode tudi očistite.

  Kateri sistem je najbolj primeren?

  Skoraj vsak, ki se danes sooča z gradnjo ali prenovo, se spopada z vprašanjem, kateri sistem izbrati in kakšen je strošek? Vsak sistem ima svoje prednosti in slabosti, zato smo za vas pripravili podrobno cenovno primerjavo.

  Kateri prezračevalni sistem izbrati?

  Skoraj vsak, ki se danes sooča z gradnjo hiše ali obsežnejšo prenovo stanovanja, se spopada z vprašanjem: »Ali je potrebno vgraditi prezračevalni sistem? Kaj so prednosti in kateri sistemi izbrati in kakšen je strošek?« Vsak sistem ima svoje prednosti in slabosti, hkrati pa ni en tip prezračevalnega sistema rešitev za vse vrste namestitev!

  okolje
  Bossplast čisto okolje

  Z osebnim pristopom do čistega okolja

  Zagotavljamo najbolj napredne in celovite rešitve na področju strojnih inštalacij in mehanskega prezračevanja. S strokovnimi nasveti pomagamo v vseh fazah gradbenega procesa pri izbiri najbolj kakovostne rešitve.

  Stopite v stik z nami

  Zaupajte nam vaše potrebe in pomagali vam bomo ustvariti kakovostno bivalno okolje.