Nasvet

Zakaj je rekuperacija toplote v stanovanjskih objektih pomembna

Z namestitvijo rešitve za prezračevanje stanovanjskih objektov, opremljene s funkcijo rekuperacije toplote, močno izboljšate kakovost zraka v prostoru in hkrati zmanjšate porabo energije. Zato vse naprave Dantherm serijsko omogočajo rekuperacijo toplote.

V podjetju Dantherm imamo več kot 50 let izkušenj z načrtovanjem, izdelavo in dobavo rešitev za uravnavanje klime, ki slovijo po svoji vzdržljivosti. Naše rešitve za prezračevanje z rekuperacijo toplote v stanovanjskih objektih, ki so zasnovane in izdelane na Danskem, so idealne za zasebne hiše, novogradnje in prenove.

Vse naše prezračevalne naprave z rekuperacijo toplote, ki v vašo hišo dovajajo čist in svež predogret zrak, so varčne in tihe, potrebujejo pa zelo malo vzdrževanja. Končni uporabnik mora le enkrat ali dvakrat na leto zamenjati filtre. Vse naprave seveda izpolnjujejo priporočila standarda za pasivne hiše Passivhaus in gradbene predpise, ki veljajo v številnih državah po Evropi.

Prednosti stanovanjskih prezračevalnih naprav Dantherm z rekuperacijo toplote:

1. Izjemno nizki obratovalni stroški

Rezultat predanega večletnega razvoja so prezračevalne naprave z rekuperacijo toplote, ki izpolnjujejo najstrožje gradbene predpise. Prezračevalne naprave z rekuperacijo toplote Dantherm uporabljajo najnovejšo tehnologijo prezračevanja, ki zagotavlja zelo majhno porabo električne energije in dolgo življenjsko dobo. Toki zraka skozi napravo so optimalni in skoraj brez upora. Zato ventilatorji niso obremenjeni in porabijo manj energije.

2. Optimizirani protitočni toplotni rekuperatorji za vse potrebe

Dantherm ponuja tri učinkovite tipe protitočnih toplotnih rekuperatorjev, ki zagotavljajo toplotni izkoristek 86–96 %:

  • Aluminijasti toplotni rekuperatorji, ki jih odlikuje majhna izguba tlaka, dobro zmanjšanje hrupa in velik pretok zraka.
  • Plastični toplotni rekuperatorji z enakimi prednostmi, kot jih nudijo aluminijasti rekuperatorji, vendar z boljšim toplotnim izkoristkom.
  • Entalpijski toplotni rekuperatorji, ki omogočajo prenos vlage, kar prepreči izsuševanje notranjega zraka pozimi in obratno poleti.

Entalpijski rekuperatorji predstavljajo najnovejšo generacijo toplotnih rekuperatorjev. Njihov toplotni izkoristek je nižji od izkoristka plastičnih rekuperatorjev, vendar je njihova prednost posebna polimerna membrana, ki lahko prenese do 65 % vlage iz vlažnega zračnega toka v suh zračni tok. V zimskih mesecih, ko je vlažnost zunanjega zraka nizka, entalpijski toplotni rekuperatorji preprečujejo, da bi se notranji zrak preveč izsušil, v toplih in vlažnih poletnih mesecih pa zagotavljajo ravno nasprotno.

3. Eleganten in funkcionalen brezžični daljinski upravljalnik HRC

Eleganten in funkcionalen daljinski upravljalnik je na voljo kot dodatna oprema za prezračevalne naprave z rekuperacijo toplote Dantherm. Uporabnikom omogoča številne dodatne možnosti, ki jih serijska nadzorna plošča ne ponuja. Daljinski upravljalnik ima lep, klasičen dizajn in ga lahko pustite na mizi ali obesite na steno. Daljinski upravljalnik omogoča dostop do 11 tedenskih programov, programa za čas odsotnosti, nočnega načina, načina kamina, odčitavanja dejanske temperature dovodnega in odvodnega zraka, ogled % zračne vlažnosti, ogled vrednosti CO2 v zraku in še več.

Stopite v stik z nami

Zaupajte nam vaše potrebe in pomagali vam bomo ustvariti kakovostno bivalno okolje.