Nasvet

Industrijsko hlajenje z izdelki Aermec

Predstavljamo vrhunske hladilne naprave proizvajalca Aermec.

Zračno hlajeni hladilni agregati s spiralnimi kompresorji ANL, NRB

Serija ANL

Serija ANL je serija zunanjih naprav R410A, zasnovana za uporabo v majhnih in srednje velikih objektih za komercialne in industrijske namene. Te zanesljive, robustne in učinkovite naprave imajo spajkane ploščne rekuperatorje in spiralne kompresorje, kar zagotavlja izjemno tiho delovanje. Na voljo so v hladilnih agregatih, toplotnih črpalkah in kondenzacijskih napravah ter z možnostjo vgrajenega hidroničnega kompleta, ki izpolnjuje vse sistemske zahteve in olajša servisiranje.

Preverite v katalogu

Serija NRB 0282-0754

Naprava NRB je zasnovana tako, da nudi visoko učinkovitost in nizke emisije zvoka. Poleg tega nova geometrija narebrenih spiral omogoča znatno zmanjšanje obremenitve hladilnega sredstva. Imajo široko območje delovanja in so opremljene s spiralnimi kompresorji »SEER OPTIMIZED« ter s spajkanimi ploščnimi toplotnimi rekuperatorji iz nerjavnega jekla AISI316.

Preverite v katalogu

Serija NRB

Serija NRB je novi Aermecov hladilni agregat z mikrokanalnimi toplotnimi izmenjevalniki v obliki V-bloka. Ta konfiguracija z dvema ventilatorjema in dvema sklopoma spiral je zasnovana tako, da so postopki vzdrževanja izjemno preprosti, saj je toplotne izmenjevalnike mogoče izvleči s strani.

Rekuperator na strani sistema je lahko model s spajkano ploščo iz AISI316 ali cevna različica. Naprave NRB so sestavljene iz več tokokrogov in so na voljo v treh različnih stopnjah učinkovitosti.

Pri vseh napravah nosilni okvir opreme – izdelan iz vroče pocinkane jeklene pločevine, zaščitene s poliestrskim praškastim premazom – zagotavlja trdnost in enostaven dostop za vzdrževalna dela.

Ventilatorski sklop je sestavljen iz statično in dinamično uravnoteženih aksialnih ventilatorjev.

Uporaba več spiralnih kompresorjev zagotavlja zanesljivost in varnost ter omogoča učinkovito stopenjsko krmiljenje zmogljivosti z manjšo porabo pri delnih obremenitvah in posledično visokimi vrednostmi sezonskega razmerja energetske učinkovitosti (SEER). Pri večini modelov je na voljo raven rešitve »compliant«, pri katerih so uporabljene najnaprednejše tehnologije na trgu, ki zagotavljajo visoko učinkovitost, tiho delovanje in zanesljivost.

Tehnologija Compliant Scroll dejansko zagotavlja aksialno in radialno prilagodljivost med obema spiralama. Radialna prilagodljivost podaljšuje življenjsko dobo komponente, saj omogoča prehajanje majhnih trdnih delcev skozi komponento in jo naredi bolj odporno na vračanje tekočine, medtem ko aksialna prilagodljivost zmanjšuje puščanje in s tem poveča splošno učinkovitost celotne naprave.

Odvisno od konfiguracije ima naprava varnostne mehanizme, kot so: visokotlačna in nizkotlačna tlačna stikala, pretvorniki visokega in nizkega tlaka, senzor za spremljanje temperature vode na vstopu ali izstopu iz naprave.

Modeli NRB in vse toplotne črpalke imajo na zračni strani rekuperatorje z rebri in cevmi, izdelane iz bakrenih cevi in aluminijastih reber, ki povzročajo turbulenco.

Hladilni agregati serij ANL in NRB pa imajo mikrokanalne rekuperatorje, ki zagotavljajo precejšnjo energetsko učinkovitost in zahtevajo manjšo vsebnost hladilnega sredstva.

Dvojni termostatski ventil uravnava pretok plina na uparjalnik glede na toplotno obremenitev, kar omogoča dvojno nastavljeno vrednost v načinu hlajenja za pokrivanje obsežnega območja delovanja od +18 °C do -10 °C za proizvedeno vodo.

Preverite v katalogu

Vodno hlajeni hladilni agregati z vijačnimi kompresorji: NSM, NSMI

aermec

Serija NSM

Naprave NSM so hladilni agregati z vijačnimi kompresorji, cevnimi toplotnimi rekuperatorji ter mikrokanalnimi spiralami, ki so zasnovani in izdelani tako, da izpolnjujejo zahteve za klimatizacijo komercialnih kompleksov in za hlajenje v industrijskih kompleksih.

Preverite v katalogu

Serija NSMI

Serija NSMI je serijsko opremljena s kompresorji z inverterskim krmiljenjem, kar omogoča neprekinjeno prilagajanje izhodne moči in samodejno krmiljenje kompresijskega razmerja.

Podstavek, okvir in obloga so izdelani iz jekla, zaščitenega s poliestrskimi premazi, ki preprečujejo korozijo, zato je naprava trdna, zanesljiva in primerna za vgradnjo tudi v najzahtevnejših okoljih.

Vse naprave so zasnovane s številnimi hladilnimi tokokrogi, kar zagotavlja visoko zmogljivost tudi pri delnih obremenitvah in zagotavlja neprekinjeno delovanje v primeru izpada enega od tokokrogov.

Preverite v katalogu

Ravni učinkovitosti

Tako kot pri spiralnih napravah so tudi pri seriji NSM-NSMI varnostni mehanizmi, odvisno od konfiguracije, kot so tlačna stikala, pretočna stikala in pretvorniki.

Da bi bila vgradnja še lažja in da smo omogočili način uporabe plug&play, lahko izberete vgrajeni hidronični komplet, ki vključuje vse komponente glavnega vodnega kroga z eno ali dvema linijskima črpalkama, ki se prilagodita glavi sistema.

Krmiljenje

Energetska učinkovitost

Kar se tiče ciljev glede energetske učinkovitosti, velja, da jih je vse težje dosegati. Tudi panoga komercialnega in industrijskega hlajenja je stopila v korak s časom, ki ga vse bolj zaznamujejo pametne in učinkovite rešitve.

Največji sodobni izziv je zagotoviti dinamičen in prilagodljiv odziv na zahteve sistema in dinamične spremembe obremenitve, obenem pa vedno dosledno zagotavljati učinkovitost. Vsi modeli NRB in NSM z ventilatorji z inverterskim krmiljenjem ali krmiljenjem DCPX imajo možnost krmiljenja HP floating (High Pressure floating).

Aermec je razvil napreden krmilni sistem za neprekinjeno prilagajanje pretoka zraka ventilatorjev, da bi optimiziral delovanje naprave v katerem koli trenutku delovanja, kar zagotavlja večjo učinkovitost pri delnih obremenitvah in povečanje SEER do +5 % z invertersko krmiljenimi ventilatorji.

S funkcijo časovnika ali daljinskim upravljalnikom lahko napravo nastavite na nočni način. S tem posebnim načinom delovanja lahko pri ventilatorjih, opremljenih z inverterji ali napravami za fazni nadzor, v določenih časovnih intervalih aktivirate profil tihega delovanja, na primer ponoči, ko je obremenitev manjša in je zahtevano večje akustično udobje.

Poleg tega sta seriji NSM in NRB zasnovani tako, da lahko delujeta vse do mejne zunanje temperature -20 °C, in sicer tako, da se izklopi ventilator enega ali več V-blokov (komplet XLA), sposobni pa sta tudi delovanja s spremenljivim pretokom na primarnem vodu (komplet VPF).